To blog είναι αφιερωμένο στο φίλο μας Νικηφόρο, που έφυγε νωρίς από τη ζωη. Καλό ταξίδι φίλε.... το νου σου

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

φροντιστήρια «ΕΠΙΓΝΩΣΗ»

Μια περιήγηση στην ιστοσελίδα μας και μια επίσκεψη στα εκπαιδευτήριά μας μπορεί να είναι η αρχή …

… μιας πολύτιμης, βαθιάς και εποικοδομητικής διδακτικής πορείας που χρόνια τώρα διανύουμε με τους μαθητές μας.


www. epignosi.edu.gr


Όταν το 2007 ιδρύθηκε το πρώτο φροντιστήριο του ομίλου «ΕΠΙΓΝΩΣΗ», γεννήθηκε ένα όραμα στο μυαλό των ανθρώπων που συνεργάστηκαν για την υλοποίηση του στόχου αυτού. Το όραμα αυτό δεν αφορούσε τη δημιουργία ενός ακόμη ομίλου φροντιστηρίων που ερχόταν να παράσχει τις εμπορικές και τυποποιημένες υπηρεσίες που πολλοί μέχρι τότε προσέφεραν. 

Η δημιουργία του φροντιστηρίου μας στηριζόταν στην πεποίθηση ότι η ζωή των νέων ανθρώπων είναι ένα «ταξίδι» που αποκτά νόημα και αξία, όταν βιώνεται μαθησιακά. Για τους εκπαιδευτικούς που ανέλαβαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο φροντιστηριακό αυτό όμιλο, η πρόοδος του μαθητή προϋπέθετε εξαρχής τον εσωτερικό εκπολιτισμό του, που επιτυγχάνεται με την πνευματική καλλιέργεια, την επαφή του με τα αγαθά της παιδείας και τη βίωση της εσωτερικής ολοκλήρωσης και πληρότητας. 

Ύψιστος στόχος να δημιουργείται παρακαταθήκη, να διαπλάθονται άνθρωποι ικανοί να συνεχίσουν την πορεία προς την επιτυχία του ανθρώπινου είδους. Θεμέλιο της προσπάθειας αυτής που συνεχίζεται ακόμη και σήμερα, τόσα χρόνια μετά, αποτελεί η επίτευξη της αυτογνωσίας των νέων ανθρώπων που εμπιστεύονται σε εμάς την προετοιμασία τους για την εισαγωγή σε κάποιον ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Σήμερα πλέον, με τα δεδομένα να αλλάζουν ταχύτατα και το νέο άνθρωπο να παρακολουθεί με αμηχανία τις ραγδαίες εξελίξεις, το όραμά μας δεν έχει αλλοιωθεί στο ελάχιστο. Έχει ενισχυθεί με τα νέα μέσα που η τεχνολογία παρέχει, έχει προωθηθεί μέσα από τις καινοτόμες προτάσεις των συναδέλφων μας και έχει συμπληρωθεί από τον αντίλογο, τις αντιπροτάσεις και τις απαιτήσεις των ανθρώπων που υπηρετούμε, των μαθητών μας. 

Η σύνθεση των παραπάνω στοιχείων οδηγεί σε νέες πραγματικότητες, σε νέα προγράμματα σπουδών, σε νέες σύγχρονες μεθόδους κατάκτησης και εμπέδωσης της γνώσης που μας βοηθούν να προσαρμοζόμαστε και, ενίοτε, να ξεπερνάμε και την εποχή μας. 


Στο πλαίσιο αυτό, προσκαλούμε γονείς, μαθητές, συναδέλφους και ανθρώπους που ασχολούνται με την εκπαίδευση να περιηγηθούν στην ιστοσελίδα μας, να δουν ποια είναι τα προγράμματα, οι εκπαιδευτικές μας καινοτομίες, οι τρόποι προσέγγισης αλλά και μετάδοσης της γνώσης καθώς και τα μέσα που χρησιμοποιούμε. 

ξάλλου, η ιστοσελίδα μας με αυτό το κριτήριο δημιουργήθηκε: να δώσει μια πολύ αντιπροσωπευτική εικόνα αυτού που εδώ και χρόνια με σεβασμό στις ανάγκες των μαθητών μας κάνουμε, τη διάπλαση χαρακτήρων με ΕΠΙΓΝΩΣΗ των απεριόριστων δυνατοτήτων και ταλέντων που μπορούν και οφείλουν να εκδιπλώσουν …


Στη διαδικασία της μάθησης τίποτε δεν μπορεί να αφεθεί στην τύχη του. Γι΄αυτό, παρέχουμε τα ακόλουθα:
  • Οργάνωση της ομάδας των διδασκόντων σε τομείς ευθύνης ανά τάξη και αντικείμενο έτσι ώστε να ελέγχεται από τη διεύθυνση η εκπαιδευτική πορεία με μεγαλύτερη ευελιξία και αποτελεσματικότητα αλλά και να επιτυγχάνεται εξατομικευμένη προσέγγιση του κάθε μαθητή.
  • Πολλά προγραμματισμένα τρίωρα διαγωνίσματα, εκτός διδακτικών ωρών, με επιτήρηση και συνθήκες οι οποίες ‘’προσομοιώνουν’’ τις αντίστοιχες συνθήκες που θα συναντήσει κάθε μαθητής στις εξετάσεις.
  • Μηνιαία ενημέρωση των γονέων και κηδεμόνων με γραπτή, πλήρη αναφορά για την παρουσία και πρόοδο κάθε παιδιού ( ενδεικτικά περιλαμβάνει: απουσίες, βαθμούς τεστ ή διαγωνισμάτων, προφορικούς βαθμούς και σχόλια των καθηγητών ), η οποία αποστέλλεται στο σπίτι μέσω fax ή e-mail, ή παραδίδεται στον ενδιαφερόμενο στο τέλος κάθε μήνα. Οργανωμένες ενημερώσεις γονέων και κηδεμόνων κατά τη διάρκεια του έτους αλλά και δυνατότητα συνάντησης με τους καθηγητές ή τη Διεύθυνση, όσο συχνά επιθυμεί κανείς με μια απλή τηλεφωνική συνάντηση.
  • Πλήρη γραμματειακή υποστήριξη.

Ίλιον

Πετρουπόλεως 49
210-2690102, 217-725140

Άγιος Δημήτριος

Αγ. Δημητρίου 87
210-9756334-9755637, 6972200722
www.epignosi.edu.gr

Γλυφάδα

Γούναρη 219 και Τυρταίου
210-9638008-9640774, 6945463438
www.epignosi.edu.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια: